Volledig scherm
De productie van de Boeing 777X © REUTERS

Opnieuw technische problemen voor Boeing

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft opnieuw te maken met technische problemen. Die doken donderdagavond op tijdens testen op het langeafstandstoestel 777X, waarbij ook inspecteurs van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) aanwezig waren. Dat melden verschillende bronnen aan AFP.

De technische problemen doken op tijdens druktesten, laat een woordvoerder van FAA weten. Tijdens die testen wordt het vliegtuig onderworpen aan verschillende omstandigheden om ervoor te zorgen dat het toestel ook dan veilig en betrouwbaar is.

De testen zijn inmiddels opgeschort, zo laat Boeing weten. Het is nog onduidelijk of dat van invloed zal zijn op de eerste testvlucht van de 777X. Die staat gepland voor begin 2020.

  1. Huwelijksreis na dag voorbij na Neckermann-fiasco: ‘We mochten niet naar binnen’

    Huwelijks­reis na dag voorbij na Neckermann-fiasco: ‘We mochten niet naar binnen’

    Voor Rob (51) en Vera (55) Verhoeven uit Tilburg zat hun huwelijksreis er al na één dag op vanwege de problemen bij Thomas Cook. ,,We mochten gisteren onze kamer niet meer in als we niet bijbetaalden. Het ging om ongeveer 150 euro per nacht dat we zouden blijven”, zegt Rob. Een reisleider van Neckermann adviseerde hen dat niet te doen. ,,Onder begeleiding van veiligheidsagenten haalden we onze kamer leeg.”