Uit proef blijkt: aangetekende post wordt vaak gewoon door de brievenbus gedaan
Wat doet de postbode met aangetekende post als niemand thuis is? De brief belandt vaak gewoon in de brievenbus, blijkt uit een steekproef van Radar.
Wie zeker wil zijn dat zijn post aankomt, kan die aangetekend versturen. De service van PostNL kost 8,75 euro. ‘Dan geven we je brief pas af nadat de ontvanger ervoor heeft getekend’, belooft de bezorgdienst op zijn website. Bij tv-programma Radar kwamen veel klachten binnen en dus besloot het de proef op de som te nemen.
De makers verstuurden aangetekende brieven naar twintig verschillende adressen door Nederland. Bij twaalf adressen waar niemand thuis was, deed de bezorger de aangetekende brief in de brievenbus en tekende die zelf voor ontvangst. De verzender van een aangetekende brief is dan in de veronderstelling dat de ontvanger daadwerkelijk de brief zelf in ontvangst heeft genomen.
Bij drie van de twaalf werd niet aangebeld, zo bleek uit camerabeelden en verklaringen van ooggetuigen. Drie keer werd de brief afgegeven aan degene die toevallig de deur opende. Er werd niet gevraagd naar een naam en de brief werd gewoon afgegeven, zonder te tekenen.
Vier keer
Één keer - de ontvanger was per ongeluk toch thuis - werd er niet aangebeld, maar lag er een ‘we hebben je gemist’-briefje op de deurmat. Slechts in vier gevallen ging het goed. Vier keer werd de brief, nadat de bezorger deze tevergeefs had geprobeerd aan te bieden, naar een servicepunt van PostNL gebracht en kregen de ontvangers daarvan bericht.
PostNL laat in een reactie weten dat verzenders hun geld terugkrijgen als de brief niet juist is bezorgd. De uitzending van Radar is vanavond te zien om 20.30 uur op NPO 2.
Reageren kan onderaan dit artikel. Alleen reacties voorzien van een volledige naam worden geplaatst. We doen dat omdat we een debat willen met mensen die staan voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam bij zetten. Wie zijn naam nog moet invullen, kan dat doen door rechts bovenaan op onze site op ‘Login’ te klikken.
Bekijk onze nieuwsvideo’s in onderstaande playlist:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wilde staking uitgebroken bij autofabriek Nedcar
Born -
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek. -
PREMIUMTips
Juni voor veel gezinnen stressvolle maand: ‘Werk als team om de hectiek aan te kunnen’
De afsluiting van het schooljaar komt eraan, met (voor de basisschool) een avondvierdaagse, afscheidsmusical en barbecue met de klas. Structuurcoach Marleen Gondelach heeft tips om de hectiek van de maand juni te helpen bedwingen. ,,Zeg je ‘nee’ tegen anderen, dan zeg je ‘ja’ tegen jezelf en je kinderen.” -
PREMIUMColumn
Selma is langdurig werkloos: ‘Liever voor altijd in de bijstand, dan deze opnieuw aanvragen’
Nederland wil af van zijn langdurig werklozen. Toch werken initiatieven vaak averechts. Anne-Marije Buckens (34) heeft ruim tien jaar een bedrijf waarmee ze 50-plussers aan werk helpt. Deze week sprak ze enkele langdurig werklozen zoals Selma. Zij blijft liever in de bijstand, dan dat ze deze opnieuw moet aanvragen. -
PREMIUMmet video
‘Wat je níet moet doen is je vakantiegeld zonder doel op je rekening laten staan’
Deze week krijgen de meeste Nederlanders hun vakantiegeld. Met z’n allen krijgen we een enorme smak geld van miljarden euro. En iedereen wil een deeltje van die schat.
-
PREMIUM
Geen vet eten om hartkwaal te voorkomen? Een hardnekkige fabel, zegt cardioloog
-
-
-
1
CBS: Europese economie groeit, maar die van Nederland hapert
De Nederlandse economie is onverwacht met 0,7 procent gekrompen in het eerste kwartaal. Vooral de export daalde, evenals de gaswinning. Dat blijkt uit de eerste raming van de economische groei door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). -
Vicepresident ECB ziet reeks renteverhogingen laatste fase ingaan: ‘Inflatie wordt minder hevig’
De reeks renteverhogingen van de Europese Centrale Bank om de hoge inflatie in te dammen loopt waarschijnlijk op zijn einde, zegt vicepresident Luis de Guindos. Hij verwacht dat de prijsstijgingen de komende maanden steeds minder hevig worden.
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerLeon ten Thije