Topman Wiebe Draijer. Exterieur van het hoofdkantoor van de Rabobank bij avond.
Volledig scherm
Topman Wiebe Draijer. Exterieur van het hoofdkantoor van de Rabobank bij avond. © ANP XTRA

Vertrek uit Rusland raakt resultaten Rabobank

Rabobanks beslissing om zich volledig terug te trekken uit Rusland drukt op de resultaten van de bank. Ook denkt de bank mede door het hoge tempo van sancties tegen Rusland en de krappe arbeidsmarkt langer nodig te hebben om zijn antiwitwasbeleid helemaal op orde te krijgen. Daarnaast merkt het financiële concern dat het economische tij door de oorlog in Oekraïne en de flink opgelopen energieprijzen is omgeslagen.

 1. Wangedrag bij VodafoneZiggo: medewerkers weg na 16 meldingen
  bedrijfsrecherche

  Wangedrag bij Vodafone­Zig­go: medewer­kers weg na 16 meldingen

  Tv-en internetaanbieder VodafoneZiggo heeft dit jaar de arbeidsovereenkomst met enkele medewerkers beëindigd vanwege grensoverschrijdend gedrag. Uit onderzoek van een extern bedrijfsrecherchebureau is gebleken dat de meldingen van de slachtoffers ‘authentiek en accuraat zijn’, meldt een woordvoerder aan deze site. Het gaat in totaal om zestien meldingen die onafhankelijk van elkaar zijn gedaan.
 2. Milieuorganisaties: Shell negeert klimaatvonnis met investeringen in olie en gas

  Milieuorga­ni­sa­ties: Shell negeert klimaatvon­nis met investerin­gen in olie en gas

  Hoewel Shell door de rechter is veroordeeld tot ambitieuzer klimaatbeleid, investeert het bedrijf nog volop in fossiele brandstoffen. Milieudefensie en Oil Change International stellen dat het bedrijf daarmee ,,het klimaatvonnis negeert”. In een rapport becijferen ze dat tien olie- en gasprojecten waarin Shell heeft besloten te investeren sinds het vonnis zullen leiden tot 325 miljoen ton extra CO2-uitstoot. Dat is ongeveer twee keer zoveel als de uitstoot van heel Nederland in een jaar tijd.