De Canadese vicepremier Chrystia Freeland tijdens haar inauguratie als eerste vrouwelijke minister van Financiën in Canada (18/08/2020)
Volledig scherm
De Canadese vicepremier Chrystia Freeland tijdens haar inauguratie als eerste vrouwelijke minister van Financiën in Canada (18/08/2020) © AFP

VS en Canada begraven strijdbijl in aluminiumconflict

De regeringen van de Verenigde Staten en Canada leggen hun handelsconflict van de afgelopen maanden bij. De regering-Trump maakte dinsdag bekend dat de 10 procent importbelasting op Canadees aluminium wordt afgeschaft, mits de aluminiumimport uit Canada beperkt blijft. Canada maakte daarop bekend dat het geen gevolg zal geven aan eerdere dreigementen met vergeldingsmaatregelen.

  1. Reisbranche zet zich schrap voor ‘de grootste ramp ooit’
    PREMIUM

    Reisbran­che zet zich schrap voor ‘de grootste ramp ooit’

    De dag van de waarheid nadert voor de reiswereld. Tienduizenden banen hingen al aan een zijden draadje. Nu de tweede coronagolf onvermijdelijk lijkt, kunnen harde personeelsingrepen niet uitblijven. TUI alleen al verwacht 8000 van de 71.000 banen te moeten schrappen. Hoeveel banen in Nederland op de tocht staan is onduidelijk. Ook ondernemingen als Corendon en Booking.com verwachten meer mensen te moeten ontslaan.