Volledig scherm
PREMIUM
© Pieter M. Dorrenboom

Wat als je eerder overlijdt dan je huisdier

De liefde voor hun huisdier is voor sommige mensen bijna grenzeloos. Maar wat als het baasje eerder komt te overlijden; wie bekommert zich dan over je poes? Zo regel je dat.

De meeste mensen denken wel na over hun nalatenschap, maar hebben geen idee wat er na hun dood met hun verweesde huisdier moet gebeuren. Als er niets is geregeld, is de kans groot dat zo’n dier in het asiel belandt. Dat is niet nodig, want net als de verdeling van bezittingen kun je ook de zorg voor een huisdier vastleggen in een testament. Notaris Aniel Autar, woordvoerder van notariële specialistenvereniging EPN, legt uit hoe.

  1. Nederlands bedrijfsleven financierde jarenlang klimaatscepticus
    Update

    Nederlands bedrijfsle­ven financier­de jarenlang klimaats­cep­ti­cus

    De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijven onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant op basis van het nagelaten archief van de chemieprofessor die in 2008 overleed.