Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Wegkijken kan echt niet meer

DE WEEK VAN PHLIPPENSandra Phlippen is hoofd Nederland bij het economisch bureau van ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics.

‘Biomassa is een bom onder het klimaat’ kopte deze site eergisteren. Oh nee, dacht ik, daar gaat wéér een optie om te verduurzamen verloren. Gelukkig gaat het alleen om niet-gecertificeerde biomassa. Voor die energie blijkt dat het tempo waarin de bomen verbrand worden veel hoger ligt dan ze aangroeien en CO2 uit de lucht zuigen. Wie had een paar jaar geleden kunnen denken dat dit soort technisch nieuws voorpagina’s zou halen. We leven in een heftige tijd.

  1. Nederlands bedrijfsleven financierde jarenlang klimaatscepticus
    Update

    Nederlands bedrijfsle­ven financier­de jarenlang klimaats­cep­ti­cus

    De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijven onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant op basis van het nagelaten archief van de chemieprofessor die in 2008 overleed.