Dit staat klanten van omgevallen energiebedrijf te wachten.
Volledig scherm
Dit staat klanten van omgevallen energiebedrijf te wachten. © Videostill

Welkom Energie officieel failliet: gedupeerde klanten zien kans op compensatie slinken

updateDe rechtbank Midden-Nederland heeft Welkom Energie vandaag officieel failliet verklaard. Daarmee neem de kans voor de 90.000 klanten verder af dat ze nog iets van hun geld terugzien. Wel belooft nieuwe leverancier Eneco zijn best te doen om de tariefstijging te beperken.

 1. Onderzoek: omslag naar duurzame en inclusieve economie stagneert

  Onderzoek: omslag naar duurzame en inclusieve economie stagneert

  De overgang naar een duurzamere en inclusievere economie bij Nederlandse bedrijven stagneert. Dat concluderen onderzoekers van Rabobank in een rapport onder 1500 bedrijven. Ze scoren afgerond nog wel een voldoende, maar met het gemiddelde rapportcijfer van 5,8 is er nauwelijks sprake van verbetering gelet op de 5,7 van een jaar eerder. Volgens de jaarlijkse Nieuwe Economie Index (NEx) van MVO Nederland is maar 15,4 procent van de bedrijven duurzaam.
 2. ‘Amerikaanse investeerders spelen Monopoly met onze huizenmarkt’
  Podcast Geld Dichtbij

  ‘Amerikaan­se investeer­ders spelen Monopoly met onze huizen­markt’

  De absurde prijsstijging van woningen en huurwoningen in de vrije sector komen volgens een nieuw rapport door grote institutionele beleggers, veelal uit Amerika, die duizenden woningen in Nederland opkopen. Dat en meer onderwerpen komen aan bod in de nieuwste aflevering van Geld Dichtbij. In de podcast bespreken verslaggevers geldzaken en economische onderwerpen die je in je portemonnee voelt.