Volledig scherm
PREMIUM
Manager Sanjay in zijn winkel. © Boaz Timmermans

Winkeliers hebben het zwaar: ‘Anti Netflix’ staat er groot op de pui

De buitenlandse middenstandDe meeste Nederlanders waaieren deze dagen uit naar het buitenland. Op zoek naar zon, zee, cultuur, ontspanning en avontuur. Lokale winkels laten we dan vaak links liggen. Een gemiste kans. Onze correspondent wijst je de weg in deze zomerserie ‘de middenstand’. Vandaag deel zes: In Sint-Gillis woont van alles en nog wat, van rijk tot arm, van Belgisch tot bijna alle andere nationaliteiten. En die hebben zo ongeveer allemaal hun eigen winkeltje.

Daar is een meneer die een kwart meloen komt kopen. Hij heeft zijn pantoffels nog aan, betaalt precies gepast, maakt een praatje over de hitte (,,Verschrikkelijk!”), en sloft weer terug naar huis. En dat is nou precies wat Sanjay bedoelt. ,,Ik verkoop spullen die je net nog even nodig hebt”, zegt hij. ,,Een ui, een stukje worst of een meloen.”

  1. Hoe Marcel honderden Nederlanders een heerlijk avondje bezorgt
    PREMIUM

    Hoe Marcel honderden Nederlan­ders een heerlijk avondje bezorgt

    Nee, hij gooit ze niet door de schoorsteen, maar bezorgt zijn 250 tot 300 Sinterklaaspakjes netjes aan de deur. Als de mensen thuis zijn tenminste. Pakketbezorger Marcel Helling (47) is één van de vijfduizend pieten van PostNL die vanavond het heerlijk avondje voor miljoenen Nederlanders mogelijk maakt. Zijn stoomboot is de Mercedes Sprinter, die deze dagen tjokvol heerlijks zit. De bestemming: tuindersdorp De Lier, het Westland.