Colin van den Akker heeft met een aantal andere consumenten een kort geding aangespannen en gewonnen tegen uitvaartverzekeraar Yarden vanwege de omzetting van zijn uitvaartpolis.
Volledig scherm
PREMIUM
Colin van den Akker heeft met een aantal andere consumenten een kort geding aangespannen en gewonnen tegen uitvaartverzekeraar Yarden vanwege de omzetting van zijn uitvaartpolis. © Arie Kievit

‘Yarden dacht ons wel even aan de kant te kunnen schuiven’

Onder vuurYarden is door de kortgedingrechter teruggefloten in zijn besluit om uitvaartverzekeringen van 390.000 polishouders ‘uit te kleden’. Negentien Yarden-klanten hebben hun oude ‘all-in-uitvaart’ voorlopig weer terug. ,,Dit is een grote overwinning”, zegt een van de gedupeerden. Yarden vreest ondertussen voor zijn voortbestaan.

  1. EenVandaag vindt asbest in make-up Hema: ‘Niet waar, wij nemen geen risico's!’

    EenVandaag vindt asbest in make-up Hema: ‘Niet waar, wij nemen geen risico's!’

    Onderzoek van actualiteitenprogramma EenVandaag uit 2019 heeft asbest aangetoond in make-upproducten van parfumerie Douglas en de Hema. Onafhankelijke laboratoria, in binnen- en buitenland, hebben sporen van de potentieel kankerverwekkende stof gevonden. Hema en Douglas lieten de cosmetica zelf testen en ontkennen dat hun producten het gevaarlijke mineraal bevatten. ‘Niet waar! Wij zijn Hema en nemen geen risico’.