Volledig scherm
PREMIUM
In het midden is de Financietoren te zien. © BELGA

Zo verdiende de Nederlandse vastgoedbaas Frank Zweegers miljoenen, met dank aan de Belgische staat

De Nederlandse vastgoedtycoon Frank Zweegers heeft miljoenen verdiend aan de verkoop van een voormalig Belgisch overheidsgebouw, de Financietoren in Brussel. Het is naar verluidt de grootste vastgoeddeal ooit in België. En daar heeft de Belgische belastingbetaler grif aan meebetaald.  

Voor de Nederlandse vastgoedbaron Frank Zweegers is het een gouden greep geweest. Met zijn vastgoedbedrijf Breevast en zijn investeringsmaatschappij ZBG kocht de in Geldrop geboren ondernemer in 2001 het aftandse overheidsgebouw in Brussel voor een bedrag van 311 miljoen euro en investeerde 325 miljoen euro in renovatie en asbestverwijdering.

  1. Nederlands bedrijfsleven financierde jarenlang klimaatscepticus
    Update

    Nederlands bedrijfsle­ven financier­de jarenlang klimaats­cep­ti­cus

    De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijven onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant op basis van het nagelaten archief van de chemieprofessor die in 2008 overleed.