Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van de robotarm-lift, de nieuwste uitvinding waarmee Lift-Emotion uit Meppel de markt van exclusieve liften bestormt. © Lift Emotion

Zwevende robotlift voor de rijken der aarde komt uit Nederland

Lift Emotion bouwt exclusieve liften voor voor luxe jachten, maar ook veerboten, cruiseschepen en de duurste huizen ter wereld. Nu bestormt het bedrijf uit Meppel de wereld met een heel bijzondere, eigen uitvinding: een lift die zweeft aan een robotarm. 

Nee, hij heeft zelf geen lift in zijn huis. En hij rijdt in een heel gewone VW Golf. Maar Mike Brandt van Lift Emotion l weet precies wat de allerrijkste eigenaren van luxe jachten, de snelste ferry’s, grootste cruiseschepen en duurste huizen van de wereld willen. Zijn liften hebben een vanafprijs die hij niet eens wil noemen. ,,Een woningbouwvereniging zul je bij ons niet snel boodschappen zien doen.”

,,We zijn een heel specialistisch bedrijf”, zegt Mike Brandt, die met Kampenaar Eef Kwakkel in 2007 Lift Emotion begon en de wereld veroverde. De exclusieve klandizie-teller stond niet helemaal op nul; Lift Emotion ontstond uit een failliete voorganger en een plukje uit de oude orderportefeuille namen Brandt en Kwakkel mee. ,,Dat zorgde ervoor dat we al wat klanten hadden.” Daarna ging het snel.   

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.