1. Twents initiatief voor protest tegen ‘weerzinwekkende’ anti-homowet in Hongarije
  PREMIUM

  Twents initiatief voor protest tegen ‘weerzin­wek­ken­de’ an­ti-homowet in Hongarije

  In Boedapest gaan ze hem tijdens de achtste finale van het EK niet zien. Freerk Jager uit Enschede is niet bepaald een voetbalfan. Maar zelden zal de voorzitter van COC Twente-Achterhoek zoveel gelezen hebben over ‘s werelds grootste sport als in de afgelopen dagen. Of, beter gezegd: over de maatschappelijke reuring die voetbal teweeg kan brengen. Hij hoopt op een krachtig statement tijdens Nederland-Tsjechië. „Hijs zondag de regenboogvlag.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Hoop voor Stephanie uit Enschede in zoektocht naar haar biologische vader

  Hoop voor Stephanie uit Enschede in zoektocht naar haar biologi­sche vader

  ENSCHEDE - Er gloort wat meer hoop voor de Enschedese Stephanie Schnettberg (35) in haar zoektocht naar haar biologische donorvader. Na haar aangrijpende interview in Tubantia kreeg zij vele tientallen tips, waarvan enkele zeer hoopgevend. Morgen leidt één van die tips zelfs al tot een dna-test bij een Twentse vrouw, die niet uitsluit dat ze een halfzus is. Ook het tv-programma Spoorloos heeft zich bij Stephanie gemeld om een aflevering aan haar zoektocht te besteden.
 2. Huisartsenposten in Oost-Nederland platgebeld in het weekend: ‘Zestig telefoontjes tegelijk kunnen we niet aan’
  PREMIUM

  Huisartsen­pos­ten in Oost-Nederland platgebeld in het weekend: ‘Zestig telefoon­tjes tegelijk kunnen we niet aan’

  DEVENTER/ENSCHEDE/BORCULO - Huisartsenposten in Oost-Nederland worden overspoeld met telefoontjes in het weekend. De drukte is flink toegenomen sinds het coronavirus op z’n retour is. De wachttijden aan de telefoon kunnen op veel plaatsen oplopen tot een half uur. Een aanzienlijk deel van de telefoontjes had bovendien voorkomen kunnen worden, benadrukken de huisartsenposten.

Enschede aan zee