Volledig scherm
Burgemeester Onno van Veldhuizen maakt de voorlopige opbrengst bekend van de fundraisingactie voor een sport- en cultuurhal in Boekelo. © Debbie Voogsgeerd

Actie voor sport- en cultuurhal Boekelo is groot succes

BOEKELO - Een fundraisingsactie voor de nieuwe sport- en cultuurhal in Boekelo heeft zaterdag een voorlopige opbrengst opgeleverd 208.497,32 euro. Dat ongekend hoge bedrag werd zaterdag in de namiddag bekendgemaakt door burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede.

De opbrengst, die zaterdag aan het begin van de avond nog een voorlopig karakter kende omdat er nog steeds giften binnenkomen, is inclusief een zogeheten verdriedubbelaar. Gulle gevers die die anoniem wensen te blijven, hebben de opbrengst verhoogd. Dat was vooraf aangekondigd. „We zijn deze en alle andere mensen die met een gift aan dit succes hebben bijgedragen enorm dankbaar”, zei een verheugde Arend Stokkers, lid van de speciaal ingestelde werkgroep fundraising voor de sport- en cultuurhal.

Financiering

Voor de financiering en bouw van de accommodatie was voor zaterdag nog 150.000 euro nodig. In feite volstond op de collectedag dus 50 mille, omdat anonieme donateurs de verdriedubbeling op voorhand hadden toegezegd. De 136 collectanten haalden zaterdag uiteindelijk zo’n 75.000 euro op langs de deuren in Boekelo, Usselo en Twekkelo. De fundraisingactie begon zaterdagochtend vroeg met enkele tienduizenden euro’s aan reeds toegezegde giften.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.