Volledig scherm
© Thinkstock

Ambitieus vastgoedbedrijf en 3 andere bedrijven failliet in Twente

ALMELO – De Enschedese projectontwikkelaar JTM Vastgoed is woensdag door de rechtbank in Almelo failliet verklaard. JTM, van eigenaar Jan Jansen, was de afgelopen jaren betrokken bij diverse spraakmakende projecten in Enschede.

Zo kocht Jansen ooit klooster Dolphia in de veronderstelling dat hij het daarna door kon verkopen aan wooncorporatie De Woonplaats. Die deal ketste echter op het laatste moment af, waardoor Jansen met de brokken bleef zitten. Ook had JTM bouwplannen aan de Molenstraat, op de plek waar voorheen bloemenzaak Eeuwige Lente zat. De ontwikkelaar wilde daar een grote woontoren neerzetten maar ook dat liep spaak. Verder vocht JTM in 2016 een rechtszaak uit met een bouwpartner over een pand aan de Hengelosestraat 69-73, waar voorheen het Pedagogisch Centrum zat. De zaak werd door JTM gewonnen, maar bij die gelegenheid meldde de advocate al dat het water JTM tot aan de lippen stond.

Volgens de eerste informatie van curator mr. Leferink zijn de problemen van JTM Vastgoed begonnen tijdens de crisis en is het bedrijf die klappen niet meer te boven gekomen.

Saphir Zorg

Verder ging de Almelose zorginstelling Saphir Zorg failliet. Saphir wordt verdacht van fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb). Saphir Zorg ontving geld van pgb-cliënten voor onder meer dagbesteding. In de praktijk werd deze zorg niet of amper geleverd en zijn er valse facturen opgemaakt. De gemeente Almelo vorderde daarom 375.000 euro terug.

Curator is mr. Daniëls.

Eenmanszaken

Daarnaast gingen twee eenmanszaken uit Losser failliet: Ellen’s Knipcar en Coniferen- en buxuskwekerij De Gunst. Curator in beide zaken is mr. Schol.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.