Volledig scherm
Baarn - Kunstenaar Peter Riezebos schildert De Nachtwacht in Paleis Soestdijk © Carlo ter Ellen DTCT

Anderhalve ton voor ‘Nachtwacht’ van Riezebos

ENSCHEDE - Kunstschilder Peter Riezebos heeft zijn hedendaagse versie van de Nachtwacht voor 150.000 Euro aan een Nederlandse koper verkocht. 

 Dat gebeurde al voor de opening van de prestigieuze LXRY Fair in de Amsterdamse RAI. Daar is het werk sinds donderdag te zien. Riezebos, tevens wetenschapper van UT, schilderde zijn Nachtwacht in neo-expressionistische stijl in vier weken tijd in Paleis Soestdijk. Het werk is bedoeld als een eerbetoon aan Rembrandt, maar ook als een manier om aandacht te vragen voor moderne kunst. Het schilderij is vier meter hoog en 2,80 meter breed. Het publiek kan het werk nog tot maandag zien.

  1. Vragen Burgerbelangen over werkwijze meldkamer Twente

    Vragen Burgerbe­lan­gen over werkwijze meldkamer Twente

    ENSCHEDE - De politieke partij Burgerbelangen Enschede vraagt zich af waarom de Veiligheidsregio Twente burgers niet nadrukkelijker heeft geïnformeerd over de brand in de kerncentrale bij Lingen. De lokale partij heeft twijfels over de handelwijze van de meldkamer die namens de Veiligheidsregio informatie verstrekt. Raadslid Ben Sanders wil van het college van Burgemeester en Wethouders van Enschede weten of de werkwijze van de meldkamer rond dit incident wordt geëvalueerd.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.