De nacht voor de heropening van de vernieuwde Oldenzaalsestraat in Enschede reden onbekenden dwars door de nieuwe wadi’s.
Volledig scherm
De nacht voor de heropening van de vernieuwde Oldenzaalsestraat in Enschede reden onbekenden dwars door de nieuwe wadi’s. © gemeente Enschede

Aso’s rijden nog voor heropening nieuwe Oldenzaalsestraat kapot

ENSCHEDE - De heropening van de vernieuwde Oldenzaalsestraat is vrijdag verpest. Onbekenden crosten met auto’s door de wadi’s en reden die kapot. 

De moedwillige vernieling van de wadi’s gebeurde waarschijnlijk in de nacht van donderdag op vrijdag. „Toen stonden de hekken er nog. Misschien heeft iemand gedacht: ik neem deze omweg wel”, zegt gemeentewoordvoerder Wouter van der Zouw. 

Veel schade

Het crossen door de wadi’s veroorzaakte veel schade. „We repareren dat, maar het zal niet meer helemaal worden zoals het was”, aldus Van der Zouw. De gemeente deed bij de politie aangifte van de vernieling. 

De groene laag die nu kapotgereden is, is zogenaamde hydroseeding. Dit is een snelle manier om groen zoals in dit geval gras te planten. De groene laag werkt ook als bescherming. Het gras wortelt hierdoor sneller onder het afdeklaagje. De hydroseeding is afgelopen dinsdag aangebracht en de gemeente bracht daarna met trots een luchtfoto van de nieuwe straat met de groene wadi’s naar buiten. Vrijdagmiddag zou de straat heropend worden.

Open voor verkeer

Aan de Oldenzaalsestraat is ruim een jaar gewerkt. Het was een klus van ongekende omvang, met name vanwege de aanleg van een enorme ondergrondse waterberging. Sinds vrijdagmiddag is de straat weer open voor alle verkeer. Van der Zouw hoopt dat nu de hekken weg zijn er niet meer wordt gekozen voor ‘de omweg’. 

De Oldenzaalsestraat is weer open voor het doorgaande verkeer. Deze foto werd gemaakt voor de vernieling van de wadi’s.
Volledig scherm
De Oldenzaalsestraat is weer open voor het doorgaande verkeer. Deze foto werd gemaakt voor de vernieling van de wadi’s. © Hessel Bosch
 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.