Volledig scherm
Een Boeing 747. © AFP

Boeing 747 voor ontmanteling naar Twente Airport

ENSCHEDE - AELS ontvangt op maandag 27 november een Boeing 747 op Twente Airport, waarna het toestel door het bedrijf in Enschede zal worden ontmanteld. Dat heeft AELS vrijdagmiddag bevestigd en gemeld op de eigen website. De komst van het de Boeing 747 is onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Als alles volgens planning gaat, zal het toestel rond 12.20 uur landen in Enschede.

De 747, die bijna 24 jaar oud is en  heeft gevlogen voor de KLM, is het tweede grote vliegtuig dat door AELS in Twente wordt gedemonteerd. Eerder landde op 27 april een Airbus op Twente Airport die vervolgens in een paar maanden tijd uit elkaar werd gehaald.

Goed te zien

De vlucht van de Boeing 747 wordt volgende week maandag uitgevoerd door KLM in opdracht van de nieuwe eigenaar, APOC Aviaton. De financiering van het toestel is mede mogelijk gemaakt door Aalberts Investments en Oost NL, die sinds de zomer beide een belang hebben in AELS.

AELS meldt op de eigen website dat de aankomst van de Boeing 747 goed te zien zal zijn vanaf de spottersheuvel. Toegang tot de luchthaven zelf is niet mogelijk. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.