Volledig scherm
Maaike Levers (10)is jeugdkampioen bij GVV de Goudvink met een kruising Zebravink en Bleekrug. © Reinier van Willigen

Bondskruis voor jeugdlid Glanerbrugse vogelvereniging

GLANERBRUG – De tienjarige Maaike Levers is zo trots als een pauw. Ze is het eerste jeugdlid van de Glanerbrugse vogelvereniging De Goudvink die het bondskruis van de NBVV in de wacht heeft gesleept. 

Haar zebravink bleekrug grijs kreeg tijdens de tentoonstelling in Glanerbrug van de jury de maximale score van 95 punten. In de categorie tropische vogels de hoogste waardering.

Goudvink

Ook zondag zijn van 10.00 tot 16.00 uur nog driehonderd vogels te bewonderen in het clubgebouw van De Goudvink op sportpark Bultserve aan de Kerkstraat in Glanerbrug.

Clubkampioen

Clubkampioen werd dit jaar Roel van Dijk. Met zijn vijf beste vogels behaalde hij in totaal 464 punten. De tweede en derde plaats waren voor respectievelijk Eddie Stubener en Freddy Elbert, beide met 461 punten. De sijs wildkleur pop van Freddy Elbert werd tot mooiste vogel van de show gekozen met een score van 95 punten.

Roofvogels

Maaike Levers is sinds een jaar lid van de Glanerbrugse vogelvereniging. Het vogelvirus heeft ze van vader Marcel meegekregen. „Mijn vader is vooral bezig met het geven van demonstraties met roofvogels. Maar roofvogels is niks voor mij. Ik verzorg liever kleinere vogels. We hebben daarom samen een koppel zebravinken gekocht en zijn daarmee gaan kweken.”

Prestatie

Voorzitter Egbert van Dijk van De Goudvink is ook supertrots op de prestatie van Maaike. „We hebben ons als vereniging altijd al ingezet om de jeugd bij de vereniging te betrekken. We moeten zorgen dat de club niet vergrijsd. Dit jaar kwamen ruim honderd leerlingen van vier basisscholen naar ons clubgebouw voor de tentoonstelling. We vertellen ze dan onder andere over de verschillende vogelsoorten, hun voedsel en de verzorging. En ook mogen ze de mooiste vogel of kooi van de tentoonstelling kiezen. En weet je wat leuk is. In het weekeinde komen sommige kinderen met hun ouders nog een keer naar de tentoonstelling om hen te laten zien welke vogels zij het mooist vinden.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.