Volledig scherm
Informateur Jon Hermans kwam maandagavond samen met Trudy Vos met het advies voor de te vormen coalitie in Enschede

Brede coalitie met vijf partijen is het advies voor Enschede

ENSCHEDE - De informateurs Jon Hermans en Trudy Vos adviseren om te proberen een college te vormen tussen Burgerbelangen (BBE), D66, VVD, GroenLinks en ChristenUnie. 

Mocht deze coalitie te weinig perspectief bieden, dan moet in plaats van GroenLinks de PvdA aan tafel worden gevraagd om een coalitie te vormen. Dat betekent dat het CDA voorlopig buitenspel staat in het coalitieproces.

Irritatie

Ingewijden lieten onlangs al aan deze krant weten dat er met name in de afgelopen maanden binnen de huidige coalitiepartijen irritatie is ontstaan over de houding van het CDA voor en achter de schermen. Dit heeft vooral gespeeld bij discussies over het luchthavengebied en de Kop Boulevard.

Duurzaamheid en financiën

Belangrijkste thema’s voor de komende vier jaar zijn het sociaal domein, financiën, duurzaamheid en het contact met de inwoners. De informateurs adviseren de partijen om daar eerst met elkaar over te praten, voordat de belangrijkste bespreekpunten van de afzonderlijke partijen worden behandeld. Het is nu aan BBE om een formateur aan te stellen die de uiteindelijke coalitie zal smeden. 

  1. Waterboarding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak
    PREMIUM

    Waterboar­ding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak

    ALMELO - De scheidslijn tussen wat je als leerkracht wel en niet kunt maken, is flinterdun. Een docent in Almelo raakte deze week in opspraak doordat hij het effect van martelmethode waterboarding demonstreerde in de klas. De rechter draaide deze week de straf die hij kreeg terug, maar de leraar is wel getekend door de hele situatie. Wij zetten drie andere controversiële zaken uit deze regio op een rij, met driemaal een hoofdrol voor de docent.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.