Volledig scherm
© News United / Dennis Nengerman

Bruiloftschutter Tugay G. uit Almelo aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag in Enschede de voortvluchtige bruiloftschutter Tugay G. aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij het schietincident bij een horecagelegenheid aan de Haaksbergerstraat in Beckum op zaterdagavond 2 februari.

Drie gewonden

De bruiloft in Beckum Palace werd zaterdagavond 2 februari ruw verstoord toen er buiten en binnen in de horecagelegenheid schoten werden gelost. Hierbij raakten drie personen gewond, onder wie een vrouw (70) uit Almelo en een oom van het bruidspaar ernstig. Zij moesten naar het ziekenhuis.

Dinsdag 5 februari werd een 21-jarige Almeloër opgepakt in verband met de schietpartij. In de dagen daarna werden ook een 22-jarige en een 24-jarige Almeloër aangehouden. De 22-jarige is inmiddels weer op vrije voeten. G. wordt gezien als hoofdverdachte. 

De politie riep via Opsporing Verzocht de hulp van getuigen in en zette hem ook internationaal op de opsporingslijst. 

Volledig scherm
Een enorme taart wordt in Beckum Palace aan het bruidspaar gepresenteerd voordat het mooie feest door een schietpartij verandert in een tranendal. © fotograaf
  1. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

    Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

    ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.