Volledig scherm
Carnavalsvereniging Bultsweg © Jenne Smit

Buurtvereniging Bultsweg slaat carnavalsoptocht Glanerbrug bewust over

GLANERBRUG - Buurtvereniging Bultsweg doet ieder jaar mee aan de carnavalsoptochten in Glanerbrug, Losser en Gronau. De leden hebben unaniem besloten de optocht die aanstaande zondag in het eigen grensdorp wordt gehouden dit jaar over te slaan. We zijn eigenlijk niet ‘gewenst’, vinden ze.

‘We hebben al jaren het gevoel dat de Grenskeerlkes het wel ‘leuk’ vinden dat we meedoen. We zijn immers altijd met een grote groep en een leuke ‘opvulling’ van de optocht. Maar eigenlijk zijn we niet ‘gewenst’, omdat we uit de Bultsweg komen’, schrijft de buurtvereniging op de Facebookpagina.

„Sinds we zo’n 11 jaar geleden voor de eerste keer meededen aan de optocht is er elke keer wel gedoe met de Glanerbrugse carnavalsvereniging”, licht Claudia Diepeveen van de Buurtvereniging Bultsweg het besluit verder toe. „Dat begint bij de keuring van de wagen. Vaak had de optochtcommissie nauwelijks aandacht voor onze wagen. Ze waren zo weer vertrokken. En als we vroegen of een wagen bijvoorbeeld door de hoogte wellicht moeilijkheden op zou leveren onderweg kregen we geen duidelijk antwoord.”

Beoordelingslijst

„Vorig jaar hebben wij na de optocht gevraagd naar de beoordelingslijst. Wie is er niet benieuwd naar de beoordeling van de jury”, vervolgt Claudia. „We kregen als antwoord dat die wel op de website van de Grenskeerlkes geplaatst zou worden. Niet dus, blijkt de beoordelingslijst zoek te zijn. En het startgeld van vorig jaar hebben we pas geleden gekregen nadat we er om gevraagd hebben. Meer dan een excuus voor de late betaling op het afschrift hebben we niet gehad. En het laatste telefoongesprek met de voorzitter van de Grenskeerlkes heeft ons gevoel helaas bevestigd.”

Voorzitter Ronald Beute van de optochtcommissie van de Glanerbrugse carnavalsvereniging De Grenskeerlkes  meent dat het verhaal op de Facebookpagina niet helemaal klopt. „We hebben na hun kritische mail een brief gestuurd waarin we onze excuses hebben aangeboden. Wel vind ik het heel vervelend dat de buurtvereniging pas een jaar later met dit verhaal naar ons toe is gekomen. De buurtvereniging is een graag geziene gast bij ons en we vinden het jammer dat we hun negatieve gevoel niet bij hen weg kunnen nemen. Wellicht kunnen we na de carnaval rond de tafel om de problemen uit te praten.” 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.