Dick Meijer is wiskundedocent op de UT. Hij is tegen Engels als hoofdtaal.  „Door een ‘Engelse bubble’ lopen we het risico dat mensen hier onvoldoende aarden.”
Volledig scherm
PREMIUM
Dick Meijer is wiskundedocent op de UT. Hij is tegen Engels als hoofdtaal. „Door een ‘Engelse bubble’ lopen we het risico dat mensen hier onvoldoende aarden.” © Carlo ter Ellen DTCT

Den Haag: Op UT moet vooral Nederlands gesproken blijven

ENSCHEDE – De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen die Engels als voertaal op universiteiten en hogescholen moet blokkeren. Het college van bestuur van de Universiteit Twente (UT) verwacht daarvan weinig problemen. Maar UT-docent wiskunde Dick Meijer meent dat het wel degelijk impact heeft. Hij is tegen Engels als hoofdtaal op de UT en is blij.

  1. Hennepkwekerij met 1000 plantjes in nep-koeriersbedrijf Hengelo, OM wil ton winst afpakken
    PREMIUM

    Hennepkwe­ke­rij met 1000 plantjes in nep-koeriersbe­drijf Hengelo, OM wil ton winst afpakken

    HENGELO/ALMELO - Tegen Gevriye K. (33) uit Enschede is dinsdagmiddag een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van 1 maand geëist. In zijn bedrijfspand aan de Hassinkweg in Hengelo werd twee jaar geleden een hennepplantage met bijna 1000 planten ontdekt. Ook zou de Enschedeër ruim een ton moeten terug betalen, de door het Openbaar Ministerie geschatte winst van de plantage.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.