Directeuren Marco Golbach en Theodoor Vis van Huiskes-Kokkeler maken zich zorgen over de autobranche. Vanwege niet geleverde chips loopt de levertijd van nieuwe auto’s flink op.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeuren Marco Golbach en Theodoor Vis van Huiskes-Kokkeler maken zich zorgen over de autobranche. Vanwege niet geleverde chips loopt de levertijd van nieuwe auto’s flink op. © Lars Smook

Door een fabriek in Maleisië is er tot in Twente niet meer aan nieuwe auto’s te komen en dat is zorgelijk

ENSCHEDE - Wie nu een nieuwe auto wil, moet lang wachten. In het ergste geval tot het vierde kwartaal van 2022. De zorgen in de autobranche nemen toe, want chips worden niet geleverd en autofabrieken liggen stil. „Wanneer komt het weer op gang”, vraagt Marco Golbach van Huiskes-Kokkeler zich af.

  1. Prijs oudpapier naar recordhoogte, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’
    PREMIUM

    Prijs oudpapier naar recordhoog­te, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’

    HENGELO/GLANERBRUG - Het is net de energieprijs. Een kilo oudpapier was in jaren niet meer zo kostbaar. De prijs is door het plafond geschoten van haast 150 euro per ton, dus 15 cent per kilo. Want oudpapier is plots ‘schaars’. Toch profiteert bijna geen club, school of kerk van deze superprijs. Hoe hard de vrijwilligers ook werken en hoeveel ze ook inzamelen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.