Door een hartinfarct werd pitbull Cemal Dogan uit Enschede een ander mens: ‘Het voelde als een nieuwe kans’
ENSCHEDE - Wat wil jij achterlaten in deze wereld? Cemal Dogan (55) dacht daar pas over na toen het bijna te laat was. Bam, een hartinfarct. Hoe deze Turkse Tukker daarna de held van de Helmerhoek werd.
Adana
„Ik was 3 toen mijn vader ons in 1969 meenam uit Adana in Turkije. Hij had hier een baan gevonden als chef-kok in een pension voor Turkse gastarbeiders. „Koningin Juliana stond onderaan de trap van het vliegtuig toen ik in Nederland arriveerde”, vertelt hij nu nog vol trots. Toen het pension in Enschede werd verkocht, ging mijn vader aan de slag in een spinnerij en daar werkte hij tot zijn pensioen. We woonden in een groot huis aan de Lipperkerkstraat. Ik groeide er op met zes broers en zussen. Ook de broers van mijn vader en hun gezinnen woonden bij ons in. Een huis vol. Het was de mooiste tijd uit mijn leven, realiseer ik me nu. Ik was onschuldig. Ik had nog niet zoveel meegemaakt.”
Onverschillig
„Als je jong bent, denk je dat je de hele wereld aan kunt. Totdat in 2001 mijn broer overleed aan kanker. Datzelfde jaar verloren mijn vrouw en ik ons zoontje. Een inwendige bloeding door een geknapte ader. Een klein ventje van 6,5 maand. Ineens weg. Ik veranderde van een onbevangen, jonge vader in een onverschillige, harde man. Dat muurtje brokkelde langzaam weer af.”
Helmerhoek-held
„Sinds oktober 2019 bewaakte ik met andere vrijwilligers de beruchte fietstunnels in de Enschedese zuidwijken. Ik ben dit jaar boos uit die groep gestapt. Waarom?”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMMet video
Diep verscholen achter het groen in Enschede ligt dit icoon uit de jaren 50: ‘Eindeloos rolschaatsen in de gang’
-
lezersvraag
Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen. -
PREMIUMMet video
‘Op Tinder staat dat ik aseksueel ben, maar soms beginnen ze alsnog aan me te friemelen’
Ze voelen geen seksuele aantrekkingskracht, doen niet (vaak) aan seks, maar hebben (soms) wel lustgevoelens. Aseksuelen stuiten op veel onbegrip, maar voelen zich wel bevrijd. ,,Alles kan en mag.” Wanneer ben je aseksueel? -
Vraag naar tweedehands dieselauto’s stijgt: dit is de reden
Gebruikte diesels zijn weer meer in trek, zo blijkt uit cijfers die het moederbedrijf van verkoopsites Autotrack en Gaspedaal vrijgeeft. De toenemende populariteit van tweedehands dieselauto’s hangt zeer waarschijnlijk samen met het groeiende prijsverschil tussen de benzine- en dieselprijzen. -
PREMIUMMaison Manon
Hoe het ‘woonwinkeltje’ van Manon Nijland een begrip werd: ‘Jan laat mij altijd shinen, dat kunnen niet veel mannen’
ENSCHEDE - Ze is bekend als Manon Nijland (52) van interieurwinkel Maison Manon. Maar wie is Manon? Een interview over liefde, dromen en conflicten. „Ik wil geen duurdere auto, ik wil een uitdaging.”
-
PREMIUMlevensloop
Job (24) uit Oldenzaal heeft zijn leven ingericht rond techniek, met carnaval als toegepaste wetenschap
-
-
-
PREMIUM
FC Twente-trainer Ron Jans: ‘We hebben opnieuw aangetoond dat we met de top meekunnen’
ENSCHEDE - Het was intens, het was spannend, het was soms hectisch en chaotisch. FC Twente en Feyenoord dreven elkaar in de kolkende Grolsch Veste tot het uiterste, waardoor de topper nooit verveelde: 1-1. -
PREMIUM
Premie uitvaart stijgt met 200 procent; wat kan Gonda van 88 jaar ertegen doen?
ENSCHEDE - Er is veel gedoe over de uitvaartverzekering bij Ardanta in Enschede. Bij veel klanten stijgt dit jaar de premie extreem: soms wel 200 procent of meer. Hoe zit dat? Kunnen ze er nog wat aan doen? En: moet je je uitvaart eigenlijk wel verzekeren?