Robbert Meijer, coördinator Match bij Humanitas Twente
Volledig scherm
PREMIUM
Robbert Meijer, coördinator Match bij Humanitas Twente © Humanitas Twente

Eenzaamheid bij jongeren groeit: Humanitas zit te springen om méér buddy’s

HENGELO - De corona-uitbraak heeft het gevoel van eenzaamheid onder veel jongeren vergroot. Bij Humanitas is dat goed voelbaar geworden. Het project Jongerenmaatjes Match Twente heeft een nijpend te kort aan vrijwilligers om eenzame jongeren te steunen.

Volgens Robbert Meijer coördinator van Match (bedoeld voor 12 tot en met 25 jaar) zou Humanitas momenteel zeker 20 tot 50 nieuwe buddy’s kunnen gebruiken in heel Twente. Deels door verloop van het aantal vrijwilligers,  maar zeker ook door de groeiende problemen onder jongeren door de corona-maatregelen. Vooral in Enschede – waar al zo’n 64 actieve vrijwilligers zijn - is de behoefte aan meer hulp groot. „We laten daar nu mensen uit de regio Hengelo inspringen.”

  1. Stralende lente hard gelag voor Twentse festivals: wat had het mooi kunnen zijn
    PREMIUM

    Stralende lente hard gelag voor Twentse festivals: wat had het mooi kunnen zijn

    ENSCHEDE/HELLENDOORN - De lente van 2020 gaat de boeken in als de zonnigste ooit. Voor de een een pleister op de wonde in coronatijd, voor de ander een hard gelag. Organisatoren van festivals behoren tot die laatste categorie: mooi weer op Hemelvaartsdag, mooi weer aanstaande voor het pinksterweekend: ze kunnen zich de haren wel uit hun hoofd trekken. Hun hoop is gevestigd op volgend jaar. „Hopelijk met hetzelfde weer.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.