Henk Appeldoorn van Coffeeshop De Molen.
Volledig scherm
Henk Appeldoorn van Coffeeshop De Molen. © Annina Romita

Eigenaar Enschedese coffeeshop weer met dood bedreigd

ENSCHEDE - Henk Appeldoorn, eigenaar van coffeeshop De Molen in Enschede, is opnieuw met de dood bedreigd. Hij en zijn familie ontvingen een bericht dat ze moeten vrezen voor hun leven. De politie houdt er ernstig rekening mee dat er verkeerde informatie rondzingt in het criminele milieu. 

Sinds begin januari is de familie, die al dertig jaar De Molen exploiteert, doelwit van criminelen. Op 8 januari was er een poging tot inbraak in de woning van de familie aan de Oldenzaalsestraat. Twee weken later werd er bij de coffeeshop een kogelbrief bezorgd. Op camerabeelden is een vooralsnog onbekende man te zien die de kogelbrief ’s nachts in de brievenbus stopte. Weer een week later lukte het inbrekers wel om in de woning te komen. Er werd contant geld en sieraden buitgemaakt. Op 10 februari kreeg de familie opnieuw ongewenst bezoek. Een man vernielde de bewakingscamera’s aan de woning. 

Vergissing

De familie heeft tegenover de politie uitgesproken te vermoeden dat de daders hen voor anderen aanzien. Ze zegt niet te weten waar dit allemaal vandaan komt. Ook de politie houdt er in het onderzoek rekening mee dat criminelen verkeerde informatie hebben. „We nemen de zaak zeer serieus, maar over de nieuwe bedreigingen kunnen we in het kader van het onderzoek niks zeggen”, aldus een woordvoerder van de politie.

Zaken

In het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost vertelde dochter Natasja Kemper wat de impact is op de familie. „We willen heel graag weten waar dit  vandaan komt. We doen onze zaken al dertig jaar en op een nette manier”, zo zei Kemper. Ondanks de aandacht in de media en het naar buiten treden door de politie via Facebook blijft de familie dus bedreigd worden.

Of de familie extra beveiligingsmaatregelen heeft genomen of dat er andere maatregelen door de politie zijn genomen, wil en kan de politiewoordvoerder niet zeggen. „Daar doen we nooit uitspraken over, maar onze collega’s zijn goed op de hoogte van de situatie en kunnen daar waar nodig snel anticiperen.”

 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.