Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Enschede unaniem achter proef met nachttreinen

ENSCHEDE - De gemeenteraad van Enschede heeft zich maandagavond unaniem uitgesproken voor een haalbaarheidsonderzoek naar een proef met nachttreinen die de bereikbaarheid van de stad moeten verbeteren. Het gaat hierbij om een treindienst in het weekend. De nachttreinen zouden, als het financieel valt te realiseren, minimaal één keer per uur, tot 02.00 uur van Enschede naar Zwolle en Amersfoort moeten rijden.

De Enschedese VVD-fractievoorzitter René Kreeft nam het initiatief tot de motie rond de nachttreinen, die aanvullend zouden moeten zijn aan het huidige dienstrooster en die de bereikbaarheid van de stad moeten vergroten. Nu vertrekt de laatste trein al om 23.35 uur uit Enschede. 

Bij het indienen van de motie verwees VVD’er Kreeft op speelse wijze naar Willem Wilminks Textielstad:  „Enschede is voor velen het eindpunt van de trein, maar steeds meer mensen willen er zijn! Zelfs de hond wil inmiddels zover mee, Enschede”, aldus de liberaal, die een sterk verbeterde bereikbaarheid van groot belang vindt om bij voorbeeld talenten aan de stad te binden.

Motie

De motie roept het gemeentebestuur op om zo snel mogelijk contact te zoeken met de provincie Overijssel, Regio Twente, de NS en Keolis.

In een andere motie - van D66’er Gertjan Tillema - sprak de Enschedese gemeenteraad zich uit voor het waarborgen van een optimale verbinding Amsterdam-Berlijn via Hengelo. 

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.