Enschede weer opgeschrikt door
autobranden: recordaantal van 41

VideoENSCHEDE - Enschede is dit weekend weer opgeschrikt door autobranden. In de nacht van zaterdag op zondag was het raak in de Beatrixstraat, nadat in de nacht van vrijdag op zaterdag al een auto volledig uitbrandde aan de Noord Esmarkerrondweg. Daarmee komt het totaal aantal voertuigbranden in Enschede dit jaar op 41. Een bedenkelijk record voor de stad.

 1. Provincie waarschuwt, bestrijding eikenprocessierups met fixeermiddelen kan gevaarlijk zijn: ‘Het is wachten op ongelukken’
  PREMIUM

  Provincie waarschuwt, bestrij­ding eikenpro­ces­sie­rups met fixeermid­de­len kan gevaarlijk zijn: ‘Het is wachten op ongelukken’

  ZWOLLE/OLDENZAAL - „Het is wachten op de eerste ongelukken.” De boodschap van de provincie Overijssel is duidelijk: het gebruik van fixeermiddelen om overlast van de eikenprocessierups tegen te gaan, kan gevaarlijk zijn. Vooral het veelal ontbreken van een goede gebruiksaanwijzing en beschermende kleding, zorgt ervoor dat het bestrijden van de jeukrups niet zonder risico’s is.
 2. Dit voormalige zomerhuisje is de laatste grote kans op een perceel in de exclusieve parkwijk van Enschede
  PREMIUM
  Reportage

  Dit voormalige zomerhuis­je is de laatste grote kans op een perceel in de exclusieve parkwijk van Enschede

  ENSCHEDE - Zou je hier (zie foto 1) willen wonen? Dit voormalige zomerhuisje van de textielfamilie Blijdenstein is de laatste grote kans op een perceel in de exclusieve parkwijk ’t Vaneker aan de rand van Enschede. Begin maar vast te sparen, tweede helft dit jaar komt het hans-en-grietjehuis op de markt. ’t Vaneker, pronkstuk van particulier opdrachtgeverschap, is bijna af. Een rondleiding aan de hand van foto’s.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.