Volledig scherm
TT-2019-008922 ENSCHEDE - Voorzitter Stefan Knap (L) en bestuurslid Tonny ter braak vertellen over 50-jarig bestaan rugbyclub ERCÕ69. EDITIE: ENSCHEDE FOTO: Emiel Muijderman EVM20190215 © Emiel Muijderman

ERC’69 zoekt nieuwe bikkels (m/v) die van rugby houden

ENSCHEDE  - Om het ledenbestand op te krikken houdt de Enschedese Rugbyclub ’69 een een gratis vierweekse introductiecursus voor beginners. Tijdens vier trainingen leren mannen en vrouwen van alle leeftijden stap voor stap de beginselen van deze groeiende sport. De introductietrainingen vinden plaats op dinsdag 3, 10, 17 en 24 maart van 19.30 tot 21.30.

Basis

Tijdens de introductietrainingen wordt echt begonnen bij de basis, zodat deelnemers die daarna lid worden direct met de reguliere teams mee kunnen trainen. Er wordt eerst apart getraind, omdat het spelverloop van rugby anders is dan dat van andere sporten. Ook is het belangrijk om het fysieke contact goed aan te leren, zodat de spelers leren hoe je veilig kunt rugbyen. Voorafgaand aan de 1e training wordt gezamenlijk een gebitsbeschermer aangemeten. Leden die na de cursus besluiten om lid te worden betalen de eerste maand geen lidmaatschapskosten.

Ledenaantal

Rugby is als sport hard, maar eerlijk en vereist teamwork, kracht, snelheid, techniek en tactiek. Daarnaast is discipline, respect en tolerantie heel belangrijk. Door de verschillende posities op het veld is het geschikt voor jong, oud, klein en groot. Voor elke lichaamstype is er een geschikte posities. Rugby is niet voor niets de nummer 1 sport in een groot deel van de wereld. Ook in Nederland wordt de sport steeds populairder. Zo groeit het ledenaantal van ERC ’69 al een aantal jaar gestaag, van 47 leden in 2014 tot 150 in 2020.

Materialen

De trainingen worden gehouden op het wethouder Horstman Sportpark op de vier dinsdagen in maart van 19.30 tot 21.30 uur. Deelnemers hebben sportkleding (korte broek, stevig t-shirt, eventueel warme onderkleding nodig en  voetbalschoenen en een bitje (deze wordt gratis uitgedeeld en gezamenlijk klaargemaakt). Meer info & aanmelden: www.erc69.nl.intro.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.