Volledig scherm
rechtbank Almelo stock © Emiel Muijderman DTCT

Forse boete voor man uit Vreden na veroorzaken ernstig ongeval in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Voor het veroorzaken van een ernstig ongeval in Haaksbergen in april 2017 hoorde een 69-jarige man uit Vreden gisteren een geldboete van 1500 euro tegen zich eisen. Verblind door de laagstaande zon reed hij een fietsster aan, die zwaar gewond raakte. 

Verblind

Hij zit er deze donderdag wat bedremmeld bij voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Almelo. R. uit Vreden had niet gedacht ooit in zijn leven de rechtszaal van binnen te zien, maar nu zit hij hier toch als verdachte, in Nederland nog wel. De zaak is klip en klaar. Hij reed op 9 april in Haaksbergen, verblind door de laagstaande zon,  onbedoeld door het rode verkeerslicht aan de Enschedesestraat en stopte op het moment dat hij dat in de gaten kreeg. Toen hij om zich heen keek en zag dat andere auto’s begonnen te rijden,  gaf hij gas om weg te komen. Hij probeerde daarbij voor een fietsend echtpaar langs te komen, maar schepte daarbij de vrouw. Die raakte ernstig gewond. Het was in 50 jaar autorijden de eerste keer dat R. een ongeval kreeg. 

Nazorg

Hij bekommerde zich na het ongeval over het slachtoffer, bezocht haar in het ziekenhuis en informeerde telefonisch vaak naar haar toestand. „Ik heb een fout gemaakt en daar voel ik me schuldig over.” Het Openbaar Ministerie ziet R. ook als een aanmerkelijk onvoorzichtige verdachte. „U heeft dit niet gewild, maar het is wel gebeurd en er is iemand zwaar gewond geraakt”, zei officier van justitie Agelink. „Het gaat te ver om hier een taakstaf of zelfs een gevangenisstraf te eisen, maar een fikse boete is wel op z’n plaats en die boetes zijn in ons land nu eenmaal hoger dan in Duitsland.”  Uitspraak op 23 december. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.