Volledig scherm
Johan Almekinders stemde woensdagmiddag in Enschede, samen met partijgenoot Andreas Bakir, de nummer vier van de kandidatenlijst. © Reinier van Willigen

Forum voor Democratie wil plek in coalitie Overijssel

ENSCHEDE - Forum voor Democratie wil serieus in gesprek over een plek in de nieuwe coalitie van Overijssel. Dat zegt lijsttrekker Johan Almekinders. Zijn partij haalde in een klap zes zetels en is daarmee de tweede partij van Overijssel.

Het was een korte nacht voor de Enschedeër, die de verkiezingsuitslag met partijgenoten in Zeist afwachtte. Maar de definitieve uitslag van Overijssel kwam pas diep in de nacht. „We zijn rond 2 of 3 uur maar weggegaan”, vertelt Almekinders. „Vanmorgen rond een uur of 8 hoorde ik de uitslag. Ik ben nu wel een beetje brak.”

Gesprek met CDA

Maar hij heeft een drukke dag voor de boeg. Later vandaag heeft hij een gesprek met CDA-lijsttrekker Eddy van Hijum. „Dat hebben we voor de verkiezingen al afgesproken.” Almekinders wil een serieus gesprek over deelname van zijn partij aan de coalitie. Het CDA is als grootste partij aan zet om het voortouw in de onderhandelingen te nemen.

Haagse toestanden

„Van Hijum heeft vorige week gezegd dat hij niet gediend was van Haagse toestanden met de nieuwkomers. Wij zijn juist opgericht om die Haagse toestanden te bestrijden. En we willen geen getuigenispolitiek bedrijven, we willen doelgericht aan de slag.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.