Volledig scherm
Johan Almekinders stemde woensdagmiddag in Enschede, samen met partijgenoot Andreas Bakir, de nummer vier van de kandidatenlijst. © Reinier van Willigen

Forum voor Democratie wil plek in coalitie Overijssel

ENSCHEDE - Forum voor Democratie wil serieus in gesprek over een plek in de nieuwe coalitie van Overijssel. Dat zegt lijsttrekker Johan Almekinders. Zijn partij haalde in een klap zes zetels en is daarmee de tweede partij van Overijssel.

Het was een korte nacht voor de Enschedeër, die de verkiezingsuitslag met partijgenoten in Zeist afwachtte. Maar de definitieve uitslag van Overijssel kwam pas diep in de nacht. „We zijn rond 2 of 3 uur maar weggegaan”, vertelt Almekinders. „Vanmorgen rond een uur of 8 hoorde ik de uitslag. Ik ben nu wel een beetje brak.”

Gesprek met CDA

Maar hij heeft een drukke dag voor de boeg. Later vandaag heeft hij een gesprek met CDA-lijsttrekker Eddy van Hijum. „Dat hebben we voor de verkiezingen al afgesproken.” Almekinders wil een serieus gesprek over deelname van zijn partij aan de coalitie. Het CDA is als grootste partij aan zet om het voortouw in de onderhandelingen te nemen.

Haagse toestanden

„Van Hijum heeft vorige week gezegd dat hij niet gediend was van Haagse toestanden met de nieuwkomers. Wij zijn juist opgericht om die Haagse toestanden te bestrijden. En we willen geen getuigenispolitiek bedrijven, we willen doelgericht aan de slag.”

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.