De winnende foto 'een springend schaap'
Volledig scherm
De winnende foto 'een springend schaap' © Robin Hilberink

Fotograaf Robin Hilberink wint publieksprijs 'Belicht' in Hengelo

HENGELO - Robin Hilberink heeft met zijn foto van een ‘springend schaap’ de meeste bezoekers van de expositie 'Belicht' in vervoering gebracht. Hij kreeg de meeste stemmen en won de publieksprijs.

De expositie in StARTion, een nieuwe tentoonstellingsruimte bovenin het NS-station Hengelo, bracht voor het eerst in 25 jaar werk van regionale persfotografen bij elkaar.

Idee
Het idee voor de expositie komt uit de koker van fotograaf Christian van der Meij, die het samen met kunstenaar Pier van Dijk uitwerkte. Het werk van vijftien Twentse persfotografen (actief voor dagbladen, tijdschriften en huis-aan-huiskranten) was te bewonderen. Samen waren zij goed voor 90 topfoto’s.

Fotografen
Het gaat om werk van Marieke Bakker, Wouter Borre, Eric Brinkhorst, Harry Broeze, Carlo ter Ellen, Rikkert Harink, Robin Hilberink, Lenneke Lingmont, Christian van der Meij, Emiel Muijderman, Frans Nikkels, Annina Romita, Lars Smook, Toma Tudor en Reinier van Willigen.

Laatsgenoemde kreeg onlangs de vakjuryprijs voor zijn beeld van de Duitse rockzanger Udo Lindenberg in Gronau. Hij kreeg de prijs uit handen van Martha Riemsma, juryvoorzitter en hoofdredacteur van deze krant.

Fotograaf Robin Hilberink met zijn winnende foto.
Volledig scherm
Fotograaf Robin Hilberink met zijn winnende foto. © Emiel Muijderman
  1. Enschedese decorontwerper Matthieu van den Bos regisseert eigen ‘afscheidsvoorstelling’
    Video

    Enschedese decoront­wer­per Matthieu van den Bos regisseert eigen ‘afscheids­voor­stel­ling’

    ENSCHEDE - Matthieu van den Bos heeft deze woensdagmiddag zijn ‘afscheidsvoorstelling’ laten verzorgen. De artistieke Enschedeër, die alom bekend stond als decorontwerper en -bouwer en als muzikant, overleed vorige week woensdag op 67-jarige leeftijd aan kanker. Zijn slotakkoord werd gegeven in en om een voormalige steenbakkerij aan de Oosterstraat. Daar woonde Van den Bos en had hij zijn atelier.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.