Onderaan dit balkon van het stadhuis zijn platen bevestigd met de afbeelding van de drie schikgodinnen. Gemaakt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van textielfabriek Van Heek &Co.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderaan dit balkon van het stadhuis zijn platen bevestigd met de afbeelding van de drie schikgodinnen. Gemaakt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van textielfabriek Van Heek &Co. © Frans Nikkels Fotografie

Frits Heijne (85), oudste stadsgids van Enschede, is een wandelende Wikipedia: ‘Ik ben bezeten van de stad!’

ENSCHEDE Hij wijst naar boven, naar de gevel van steakhouse Goody’s aan de Marktstraat. „Zie je dat witte ding aan de muur. Weet je wat dat is?” Geen idee. „Dat is een haak waar vroeger de elektrische draden van de tram aan waren bevestigd.” Dit soort weetjes, Frits Heijne (85) schudt ze moeiteloos uit de mouw.

  1. Twente-supporter gooide vuurwerkbommen tussen fotografen: ‘In een flitsmoment maakte ik de verkeerde keuze’
    PREMIUM

    Twen­te-supporter gooide vuurwerk­bom­men tussen fotografen: ‘In een flitsmo­ment maakte ik de verkeerde keuze’

    De Haagse politierechter heeft de 31-jarige Twente-supporter Nicky te W. uit Neede veroordeeld tot 200 uur taakstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf, omdat hij op 7 december 2019 in het Cars Jeans Stadion van ADO twee vuurwerkbommen gooide die vlakbij fotografen tot ontploffing kwamen. Op die dag werd in het ADO-stadion de eredivisiewedstrijd ADO-Twente gespeeld.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.