Volledig scherm
De gestolen coffee-bike, of een vergelijkbaar model, zoals die vorige week in Enschede werd aangetroffen op een aanhanger. © Coffee-bike mobile coffee company

Gestolen ‘koffiefiets’ gevonden in Enschede dankzij gps-tracker

ENSCHEDE/LICHTENAU - De verdwijning van een nostalgische koffiekar kon vorige week snel opgehelderd worden dankzij moderne techniek. Een Duitse ondernemer ontdekte woensdag dat zijn ‘coffee-bike’ was verdwenen. De tot een ouderwetse koffiewagen omgebouwde bakfiets stond bovenop een auto-aanhanger geparkeerd op een bedrijfsterrein. Dankzij een ingebouwde gps-tracker kon de eigenaar zijn fiets via een appje in de gaten houden. 

Vorige week woensdag zag hij ’s ochtends dat de fiets onbedoeld in beweging was gekomen. Hij nam een kijkje bij de parkeerplaats en inderdaad: de aanhanger was weg, met koffiekar en al. Hij waarschuwde direct de politie en op afstand volgden ze de route die de koffiekar aflegde. Die boemelde intussen van Lichtenau, bij Paderborn, richting Enschede en daar stond hij stil. Omdat intussen ook de accu van de tracker bijna leeg was, nam de Duitse ‘Kripo’ contact op met de Nederlandse politie. Die vond even later de aanhanger inclusief de koffiekar precies waar de gps-tracker dat aangaf. Van de daders ontbrak echter elk spoor. 

De eigenaar kon nog dezelfde dag zijn eigendom ophalen bij de politie in Enschede. De coffee-bike was licht beschadigd en de nummerplaat was van de aanhanger afgeschroefd. Verder ontbrak er niets. Het onderzoek loopt nog. Volgens de Duitse politie is in Lichtenau op de locatie van de diefstal een auto met een Nederlands kenteken gespot. Waar in Enschede de fiets precies is gevonden is onbekend. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.