De politie spoedde zich vorige week naar Afvalbrengpunt Zuid na het bericht over inlevering van een handgranaat (links), waarvan later werd vastgesteld dat het een zwaar verroeste kop van een sproei installatie was.
Volledig scherm
De politie spoedde zich vorige week naar Afvalbrengpunt Zuid na het bericht over inlevering van een handgranaat (links), waarvan later werd vastgesteld dat het een zwaar verroeste kop van een sproei installatie was. © Dennis Bakker / News United

Gevonden ‘granaat’ bij Rutbeek blijkt verroeste sproeikop: ‘Lastig te zien wat het precies was’

ENSCHEDE - De vorige week gevonden ‘granaat’ op de vroegere vuilstortplaats bij het Rutbeek bleek bij nadere controle een ‘zwaar verroeste kop van een sproei-installatie’. Volgens de politie klopt het verhaal van omwonenden dat er eerder bij de vuilnisbelt een granaat tot ontploffing is gebracht ook niet.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    1

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.