Volledig scherm
PREMIUM
Vijf initiatiefnemers: vlnr Annerie Bemthuis, Wilma van Ingen, Inge Zwijnenberg, Sanne Lohman en Caroline Kamphuis. © Annina Romita

Gezocht: streekgenoten die buiten de lijntjes durven te kleuren

ENSCHEDE - De Twentse samenleving is gebaat bij ‘frisdenkers’. Daarom zijn negen bestuurders en ondernemers uit de regio een bijzondere speurtocht begonnen. Gezocht worden streekgenoten met passie, expertise en het vermogen om - als dat nodig is - buiten de lijntjes te kleuren. Maar ook in Twente gewortelde bedrijven en instellingen die deze nieuwe toezichthouders klaar willen stomen voor de toekomst.  

Het initiatief voor het project ‘Nieuw toezicht gezocht!’ is afkomstig van Inge Zwijnenberg, in het dagelijks leven regiodirecteur bij de Rabobank Groep. In die hoedanigheid zit ze regelmatig aan tafel met toezichthouders van bedrijven en instellingen. Zelf maakt ze deel uit van de Raad van Toezicht van TriviumMeulenbeltZorg. Op het moment dat deze organisatie nieuwe toezichthouders nodig had, stelde Zwijnenberg vast dat er sprake was van een kloof tussen het profiel ‘van wat je zoekt’ en dat van de ‘traditionele toezichthouder’. „Wat Twente nodig heeft”, is haar overtuiging, „zijn toezichthouders die midden in de samenleving staan, maatschappelijk betrokken zijn en een bijdrage kunnen leveren aan het regionale bedrijfsleven.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.