Volledig scherm
PREMIUM
© Lex van Lieshout

Grolsch begint bedrijfsopleiding met ROC

AUDIOENSCHEDE - Grolsch is samen met het ROC van Twente een eigen bedrijfsopleiding begonnen om een oplossing te vinden voor het nijpend gebrek aan technisch mbo-personeel. Volgens Johan Soer van het ROC wordt deze vorm van scholing op maat dé manier om snel de juiste mensen aan het werk te krijgen.

Volgens directeur personeelszaken Eveline Paternotte van Grolsch dreigt bij de brouwer, net als bij veel andere bedrijven in Twente, een gebrek aan technisch personeel. „Ons personeelsbestand vergrijst, er zullen de komende jaren veel mensen met pensioen gaan. Daar moet nieuwe instroom tegenover staan, maar we merken dat het lastig is om de goede mensen te vinden. Daarom hebben we nu samen met het ROC van Twente een eigen bedrijfsopleiding opgezet. Daarin is plaats voor mensen die al bij ons werken, via een vast contract of via een uitzendbureau, maar ook voor mensen van buitenaf. In 33 weken worden zij in deeltijd opgeleid tot proces operator. Het ROC doet de theorie, wij de praktijk.”

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.