Volledig scherm
PREMIUM
© Lex van Lieshout

Grolsch begint bedrijfsopleiding met ROC

AUDIOENSCHEDE - Grolsch is samen met het ROC van Twente een eigen bedrijfsopleiding begonnen om een oplossing te vinden voor het nijpend gebrek aan technisch mbo-personeel. Volgens Johan Soer van het ROC wordt deze vorm van scholing op maat dé manier om snel de juiste mensen aan het werk te krijgen.

Volgens directeur personeelszaken Eveline Paternotte van Grolsch dreigt bij de brouwer, net als bij veel andere bedrijven in Twente, een gebrek aan technisch personeel. „Ons personeelsbestand vergrijst, er zullen de komende jaren veel mensen met pensioen gaan. Daar moet nieuwe instroom tegenover staan, maar we merken dat het lastig is om de goede mensen te vinden. Daarom hebben we nu samen met het ROC van Twente een eigen bedrijfsopleiding opgezet. Daarin is plaats voor mensen die al bij ons werken, via een vast contract of via een uitzendbureau, maar ook voor mensen van buitenaf. In 33 weken worden zij in deeltijd opgeleid tot proces operator. Het ROC doet de theorie, wij de praktijk.”

  1. Oost-Nederland domineert pretpark-onderzoek: Hellendoorn en Slagharen in de top

    Oost-Nederland domineert pret­park-onderzoek: Hellen­doorn en Slagharen in de top

    Een walhalla voor kinderen. Dat is de regio Oost-Nederland volgens het zogenoemde ‘Dagattracties merkenonderzoek’ door merkadviseur Hendrik Beerda, dat bekijkt welke uitjes het goed doen onder jongeren. In de landelijke top 20 van attracties die jongeren het liefst bezoeken, staan acht attracties uit deze regio. Waarvan één uit Twente: Avonturenpark Hellendoorn haalt de top 20 nét wel. Slagharen staat op 9.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.