Volledig scherm
Voor elk van de winnaars van het Grolsch Vakmanschap is Meesterschapfonds is er een cheque van 5.000 euro. © Foto: Grolsch

Grolsch beloont vakmanschap: 5 projecten krijgen duizenden euro's

ENSCHEDE - Vijf Twentse projecten hebben dinsdagavond een bijdrage gewonnen uit het Grolsch Vakmanschap is Meesterschapfonds. Het fonds is bedoeld voor projecten die een bijdrage leveren aan de sociale en economische ontwikkeling van Twente en de Achterhoek en die vakmanschap als wezenlijk onderdeel van het project hebben.

De winnaars krijgen elk 5.000 euro. Ze werden geselecteerd uit zo’n dertig inzendingen. Grolsch reikt de prijzen jaarlijks uit. De projecten die dit jaar in de prijzen vielen waren:

Retail-Skills

Deze nieuwe onderwijsmethode van het ROC van Twente geeft de leerlingen een heel praktijkgerichte opleiding voor het winkelvak, waarmee ze beter zijn voorbereid op stages en het toekomstige werkveld.

OT&L-Oldenzaal

Transport- en logistiekondernemers uit de regio hebben samen met het odnerwijs een programma opgezet om meer jonge mensen op te leiden tot vakmensen in de transportsector.

Noaberhuus Glanerbrug

Een project om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te scholen en te door middel van leer-werktrajecten en intensieve begeleiding aan het werk te helpen.

Stichting Fietswens

De stichting wil aangepaste fietsjes maken voor kinderen met een groeibeperking. Het eerste model heet de Trhreelybike en er is ontzettend veel vraag naar; de ontwerpers willen graag verder ontwikkelen.

Tiny Housing Twente

Dit project wil meerdere woonwijkjes realiseren met Tiny Houses, kleine maar volwaardige woningen die duurzaam geproduceerd en bewoond worden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.