Volledig scherm
Nu nog een vertrouwd beeld, straks is er geen grijze container meer. © Emiel Muijderman

Help! De grijze Otto verdwijnt in Hengelo

HENGELO - De manier van afval inzamelen in Hengelo wordt in 2017 opnieuw flink anders. De grijze container verdwijnt, iedereen brengt zijn restafval voortaan naar een ondergrondse container.


Voor veel inwoners van de stad is het een grote overgang. Het verdwijnen van de grijze container is de laatste, finale verandering in het Hengelose afvalbeleid, zegt wethouder Marcel Elferink. Hengelo is de eerste gemeente in Twente die het afval scheiden zo ver doorvoert. De gemeente Twenterand is ook een heel eind, maar omgekeerd inzamelen, zoals het weghalen van de grijze container ook wel wordt genoemd, wordt daar nog niet doorgevoerd.

Gefaseerd
Komend jaar wordt de grijze container gefaseerd ingenomen. Sommige Hengeloërs hebben dat moment niet eens afgewacht en hun bak al ingeleverd. „Om precies te zijn duizend huishoudens”, aldus Elferink. Bewoners die dat nog niet hebben gedaan, krijgen in 2017 op verschillende momenten te horen waar ze voortaan met hun grijs afval naar toe kunnen. Het restafval kan in een 30 liter zak waarmee mensen gemiddeld 250 meter moeten ‘sjouwen’. Een zak in de container kost vanaf 2017 1,20 euro per keer. Voor het bedienen ervan wordt de milieupas gebruikt.

Oproep
Wat vindt u ervan dat de grijze container verdwijnt en het restafval naar de ondergrondse container mag? Een geweldig plan en goed voor het milieu? Of het slechtste voorstel ooit en gedoemd te mislukken? Vertel het ons, wij besteden er aandacht aan. Melden via hengelo@tctubantia.nl, onderwerp ‘grijze container’.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.