Volledig scherm
PREMIUM
Stefan Sprakel heeft geboekt: hij gaat aan het eind van het jaar naar Australië. Moeder Debbie en vader Marcel vinden het een spannende onderneming. © Annina Romita

‘Help, mijn kind wil een tussenjaar!’

ENSCHEDE - “Toen hij met dat idee kwam dacht ik: ‘Ik ga er maar niet teveel tegenin, dan wordt het alleen maar interessanter. Maar ja, hij houdt vol. Dus wat moet je dan?” Het dilemma van Debbie Sprakel is herkenbaar voor veel ouders van ‘grote’ pubers. Want ze willen allemaal een tussenjaar. Liefst iets spannends, en ver weg. Dus wat moet je dan?

Wat in elk geval handig is: je goed oriënteren. En daarvoor kwamen tientallen jongeren met hun ouders zaterdag naar Enschede, naar de informatiemarkt van wereld-jongerenreisbureau Activity International. Stefan Sprakel (net 18) weet al precies wat hij wil: een half jaar naar Australië. Of misschien langer: “Ik ga eerst 44 dagen op rondreis met een groep en daarna zie ik wel.” Dat ‘zie ik wel’ is nou precies wat zijn moeder Debbie minder aanstaat. “Je komt wel terug hoor! Je blijft niet hangen aan één of ander leuk Australisch meisje…”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.