Volledig scherm
Volle tribunes tijdens de finale rondes van het AUNI zaalvoetbaltoernooi in sporthal Veldwijk aan de Kuipersdijk. © Frans Nikkels

Hengelo wil sporthal slimmer benutten

HENGELO Hengelo wil bij wijze van proef de sporthallen optimaal gebruiken door, waar mogelijk, verenigingen te clusteren.

Met ingang van het nieuwe sportseizoen 2017/2018 wil de gemeente een proef beginnen met een zogenoemde ‘themahal’. Daarbij wil Hengelo kijken welke verenigingen samen een sporthal kunnen gebruiken. Daarmee worden meerdere vliegen in één klap geslagen: verenigingen hebben behoefte aan een thuishonk en kunnen op deze manier in dezelfde sporthal blijven, en voor de gemeente is er het voordeel dat het verhuursysteem kan worden verbeterd. Na twee jaar wordt bekeken of de clustering de gewenste effecten heeft. Daarnaast wil de gemeente mensen met afstand tot de arbeidsmarkt inzetten bij het onderhoud en beheer van sportparken.

Kadernota

Het college van B en W heeft de onlangs door de gemeenteraad vastgestelde Kadernota Sport en Bewegen verder uitgewerkt in programma’s. Daarin staan de acties waar de gemeente komende jaren samen met de sportverenigingen aan wil werken. Zo wil Hengelo ook mensen met een beperking, jongeren uit de jeugdzorg en mensen met weinig geld stimuleren om sport te beoefenen. Daarvoor komt subsidie beschikbaar voor sportverenigingen en maatschappelijke organisaties die samenwerken om dit doel te bereiken. Ook wil de gemeente een proef doen op basisscholen om sport te stimuleren tijdens de reguliere lessen en in de pauzes.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.