De Jacobuskerk aan de Oude Markt is dinsdag het startpunt van een wandeling naar de kapel van de Jacobuskerk in Lonneker.
Volledig scherm
De Jacobuskerk aan de Oude Markt is dinsdag het startpunt van een wandeling naar de kapel van de Jacobuskerk in Lonneker. © Lars Smook

‘Hoog tijd dat we met elkaar in contact komen’: Jacobuskerk Enschede wandelt naar Jacobuskerk Lonneker

ENSCHEDE - Een groep van ruim veertig parochianen wandelt dinsdag van de Jacobuskerk aan de Oude Markt naar de kapel van de Jacobuskerk in Lonneker. Hetty Mulder, lid van de pastoraatgroep in Enschede en mede-organisator: „Het wordt hoog tijd dat we met elkaar in contact komen.”

 1. Buurtbewoners eisen actie van de burgemeester na schietpartij: ‘Dit pand moet gewoon op slot’
  PREMIUM

  Buurtbewo­ners eisen actie van de burgemees­ter na schietpar­tij: ‘Dit pand moet gewoon op slot’

  ENSCHEDE - De machteloosheid bij bewoners van de Vluchtestraat, waar donderdagavond een schietpartij plaatsvond, is nog steeds voelbaar. Hoe vaak hebben ze de politie niet gewaarschuwd dat het in een woning van de buurvrouw niet pluis is. Dat er drugs gedeald wordt en dat er ongure types rondhangen? Nu is voor hen de maat vol en eisen ze actie van de burgemeester. „Deze woning moet gewoon op slot voor langere tijd.”
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. Corona kost Enschedese telefoniewinkel Top Mobile de kop

  Corona kost Enschedese telefonie­win­kel Top Mobile de kop

  ENSCHEDE Mobiele telefoonwinkel Top Mobile aan de Haverstraatpassage is door de rechtbank Overijssel failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd door de eigenaar zelf. „Mij is verteld dat door corona meer online werd besteld. Daardoor was het lastiger om een redelijke omzet te draaien. Uiteindelijk is besloten het bedrijf te staken", aldus curator Cander van der Veer. Top Mobile heeft negen jaar bestaan. De zaak is sinds enige weken gesloten.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.