Volledig scherm
De hoogheden van Enschede (vlnr): Prins Chris (KCT), Prins Roy (K.V. de Heutinkkrekkels), Stadsprins Mark (EKV/EKR), Prins Michel en Prinses Carmen (K.V. de Daaltrappers), Prinses Jannie (C.V. de Gifkikkers), Prins Patrick ( C.V. de Tuffelkroepers) en Prins Ed ( G.K.V. de Grenskeerlkes). © Lawrence van der Nat

Hoogheden trappen carnavalsseizoen in Enschede af

ENSCHEDE - Onder het motto Lech oet spot an, met carnaval ait vedan, werd zaterdag voor de 33e keer de EKR Hooghedenbijeenkomst gehouden. Het is de officiële start van het carnavalsseizoen.

Traditiegetrouw reikten de hoogheden elkaar de onderscheiding uit. Ook werd gesproken over het aankomende carnavalsweekend.

Optocht Krekkelstad

De hoogheden kijken uit naar de Optocht van Krekkelstad (Enschede). Deze wordt gehouden op carnavalszaterdag 22 februari. De bouwers zijn druk bezig om mooie carnavalswagens te maken en samen met de loopgroepen moet het weer een bont geheel worden. De optocht begint om 11.11 uur.

Zondag 19 januari is de receptie van Krekkelstadsprins Mark bij ’t Bölke.

Quote

Bouwers zijn al druk bezig met de wagens

Uitreiking Goastok 

Ook het sociale gebeuren wordt niet vergeten in het Enschedese carnaval. Vrijdag wordt de Goastok uitgereikt aan een stichting of instantie die zich op wat voor een wijze dan ook inzet in Enschede en omgeving. Tevens zullen de hoogheden van Krekkelstad diverse scholen en bejaardentehuizen aandoen om daar samen carnaval te vieren.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.