Volledig scherm
© Dinand Buisman

Huisartsenpost Hengelo trekt in bij ZGT

HENGELO - De Hengelose huisartsenpost trekt definitief in bij ziekenhuis ZGT. Op 8 december is de officiële ‘verloving’ met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. De verhuizing laat nog wel een jaartje op zich wachten, verwacht directeur Jacqueline Noltes.


De Hengelose huisartsenpost is nu nog gevestigd aan de Aletta Jocobslaan 47, pal tegenover ziekenhuis ZGT. Het is de bedoeling dat de huisartsen worden ondergebracht bij de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Voor het zover is, moet de boel volgens Noltes eerst nog ‘behoorlijk’ verbouwd worden. Daarom kan ze nog niet precies zeggen wanneer de huisartenpost gaat verhuizen. „Dat wordt óf het vierde kwartaal van 2017 óf het eerste kwartaal van 2018. Dat is nog niet helemaal helder.”

Optimistisch
De voorbereidingen voor de samenwerking vergden aanzienlijk meer tijd dan verwacht. In december 2013 tekenden de partijen al een intentieverklaring. Daarbij werd de verwachting uitgesproken dat de verhuizing in de loop van 2014 zijn beslag zou krijgen. Maar dat bleek veel te optimistisch. In januari van dit jaar stemden de huisartsen in met de toekomstige samenwerking. Toen was de verwachting dat de huisartsenpost in januari 2017 zou verhuizen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.