Melanie Wang denkt baat te hebben bij een psychosociale hulphond: „Een goede hulphond voelt eerder dan jijzelf dat je spanning opbouwt en kan een snelle stemmingswisseling voor zijn. Ook kan de hond voorkomen dat je een nare ervaring herbeleeft, of je uit zo’n herbeleving halen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Melanie Wang denkt baat te hebben bij een psychosociale hulphond: „Een goede hulphond voelt eerder dan jijzelf dat je spanning opbouwt en kan een snelle stemmingswisseling voor zijn. Ook kan de hond voorkomen dat je een nare ervaring herbeleeft, of je uit zo’n herbeleving halen.” © Reinier van Willigen

Hulphond kan leven Enschedese Melanie (22) draaglijker maken, maar niemand wil die betalen

ENSCHEDE - Aan de buitenkant zie je niks aan Melanie Wang (22). Haar problemen zitten in haar hoofd. De Enschedese is depressief. Behandelingen en medicatie werken onvoldoende. Een hulphond kan haar helpen, maar aanschaf en opleiding zijn duur. Zorgverzekeraar en gemeente vergoeden niets. Melanie vraagt om hulp. „Als ik voor een hond kies, kies ik voor het leven.”

  1. DJ Isis viert jubileumjaar: in Goor opgegroeide pionier van de dansmuziek zit dertig jaar in het vak
    PREMIUM

    DJ Isis viert jubileum­jaar: in Goor opgegroei­de pionier van de dansmuziek zit dertig jaar in het vak

    AMSTERDAM/GOOR - Ze was nachtburgemeester van Amsterdam, ambassadeur voor de Vrijheid én adviseert de hoofdstad over kunst en cultuur. Maar Isis van der Wel (47) is bovenal een van de vrouwelijke pioniers in de elektronische dansmuziek. DJ Isis bracht haar jeugd voor het grootste gedeelte door in Goor en zit in 2022 dertig jaar in het vak. Binnenkort is ze weer in Twente. Voor een bijzonder optreden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.