Volledig scherm
© Charel van Tendeloo

Ideeën gezocht voor frisse wind op Koningsdag Hengelo

HENGELO - Koningsdag staat bekend als het best bezochte evenement in Hengelo. Maar het kan altijd beter, frisser. Of misschien moet het wel totaal anders. Iedereen die ideeën heeft, kan deze spuien tijdens een inloopbijeenkomst die maandagavond 28 november wordt gehouden.

Kermisexploitant Bert Scherphof heeft samen met Clemens Spanjer, Eddon Janssen en Hans Bos het initiatief genomen voor de inloopavond. „Koningsdag is een traditie, met tal van prachtige activiteiten. Maar ook een mooie traditie is soms aan verandering toe. Wij denken dat vooral de jeugd misschien wel eens wat anders wil”, aldus Scherphof. „Wij staan alle vier met een been in de Oranjevereniging, maar het leek ons goed om, los van de vereniging, mensen op te roepen om hun ideeën te spuien. Op deze manier is er geen drempel voor mensen om te komen. We zetten de deur wagenwijd open. Wij laten ons graag verrassen. Het liefst zouden we in de toekomst iets organiseren of toevoegen dat andere gemeentes nog niet hebben.”

Traditioneel
Het viertal gaat ook nog met winkeliers en horecaondernemers praten. Koningsdag 2017 wordt nog op de ‘traditionele manier’ gevierd. „Het zou kunnen dat we dan al iets nieuws toevoegen. Maar grote plannen vragen een lange voorbereidingstijd”, zegt Scherphof. De inloopavond voor inwoners van Hengelo en Beckum is maandag 18 november in het KAMAK Theater aan het Esrein van 19.45 uur tot 21.45 uur. Suggesties kunnen ook naar info@hovhengelo.nl

  1. Enschedeër Riki Cupers (75) creëert thuis de meest bijzondere landschappen
    Play
    VIDEO

    Enschedeër Riki Cupers (75) creëert thuis de meest bijzondere landschappen

    ENSCHEDE - Vooraf weet ze nooit wat ze gaat maken, maar dat er uiteindelijk een prachtige creatie komt, staat vast. Natuurmens Riki Cupers startte bloemstukken in de vorm van landschappen te creëren met haar vader, nadat hij niet meer met haar de bossen en bergen in kon trekken. Het zorgt ervoor dat Riki straks een van de meest opvallende standhouders is op de kerstmarkt in 't Hoogeland. "Mijn oma zei altijd: 'Ie bint nooit te oald om wat te leern."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.