In 2020 werd de eerste marathon op natuurijs voor de zevende keer in Haaksbergen verreden. „We gaan er alles aan doen om ook die achtste te organiseren.”
Volledig scherm
In 2020 werd de eerste marathon op natuurijs voor de zevende keer in Haaksbergen verreden. „We gaan er alles aan doen om ook die achtste te organiseren.” © Emiel Muijderman

IJSCH Haaksbergen klaar voor eerste marathon op natuurijs: ‘In één dag klein Thialf uit grond stampen’

HAAKSBERGEN - Als in Nederland de temperatuur daalt, stijgt in Haaksbergen de schaatskoorts: wordt de eerste marathon op natuurijs weer verreden in de Ster in Twente? „Als het de hele week blijft vriezen, kan dat zomaar het geval zijn.”

  1. Twentse Sanne (36) leeft met een dodelijke hersentumor: ‘Elke dag leven alsof het de laatste is, dat hou je niet vol’
    PREMIUM

    Twentse Sanne (36) leeft met een dodelijke hersentu­mor: ‘Elke dag leven alsof het de laatste is, dat hou je niet vol’

    ALMELO - Hallo ik ben Sanne en ik heb een hersentumor. De titel van haar boek zegt precies wat er aan de hand is. Na de eerste diagnose zou Sanne Olde Olthof (36) nog wel 65 jaar kunnen worden. Later gaven de artsen haar nog hooguit twintig jaar, en weer een gesprek later, nog maar tien. Dat was drie jaar geleden. Hoe leef je met de aangekondigde dood? „Ik ben er gelukkiger van geworden.”

In samenwerking met indebuurt Enschede