Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Johan Harink blijft 'beschikbaar' voor CDA Hengelo

HENGELO - Johan Harink blijft lid van het CDA en is beschikbaar voor ondersteuning van de Hengelose afdeling. De rol waarin wordt open gelaten. In een vrijdag vrijgegeven verklaring staat slechts dat de Oelenaar is gevraagd ‘zijn jarenlange ervaring ter beschikking te stellen van de afdeling Hengelo’ en dat hij daarop positief heeft gereageerd.

Harink moest aftreden als raadslid nadat er meerdere bouw- en milieu-overtredingen op zijn erf waren geconstateerd.

Vrijwillig
De verklaring komt voort uit een gesprek tussen Harink en voorzitter (a.i.) Maarten Westerduin. Die heeft een belangrijke rol gespeeld in het aftreden van de oud-fractievoorzitter. Zo drong hij tijdens een bijzondere bijeenkomst met partijgenoten en vrienden van Harink aan op diens 'vrijwillige' vertrek, nog voordat een integriteitsonderzoek naar het handelen van de Oelenaar was afgerond.

Spijt
Harink geeft aan dat die bijeenkomst uiteindelijk de reden is geweest dat hij toch de handdoek in de ring gooide, terwijl hij kort daarvoor nog had aangegeven met vertrouwen het onderzoek af te wachten. Westerduin verklaart nu 'dat deze bijeenkomst een uitwerking heeft gehad op Harink waarover hij zijn spijt betuigt'.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.