Volledig scherm
© Christian van der Meij

Kabouterhuisje in Hengelo gaat als museum verder

HENGELO - Het kabouterhuisje aan het Hyacintenpad 2, in de Bloemenbuurt, is voortaan elke eerste vrijdag van de maand te bezichtigen van 14.00 tot 16.30 uur.

Samenwerking tussen de Stichting Erfgoed Hengelo en museum ‘Sfeer van Weleer’ uit Rekken, heeft ertoe geleid dat het kabouterhuisje volledig is ingericht in de interieurstijl van de jaren zestig, met authentieke meubelen die ter beschikking zijn gesteld door het Rekkense museum.

Maand van de Wederopbouw
Eerder ging het huisje ook al open voor publiek, in het kader van de Maand van de Wederopbouw, die plaatsvond in september. Meer dan 500 bezoekers lieten zich toen verleiden om zich even in de jaren zestig te wanen.

Kerstverhalen
Op zaterdag 10 en 17 december wordt het kabouterhuisje sfeervol ingericht met kerstspulletjes. Die dagen zijn vertellers van De Verhalenkraal tussen 10.30 en 16.00 uur aanwezig om kerstverhalen te vertellen.

Nominatie
De in totaal 38 kabouterhuisjes staan al jaren op de nominatie om gesloopt te worden. Hans de Gruil, voorzitter van de Stichting Erfgoed Hengelo, is een voorvechter voor het behoud van de kleine huisjes, ooit bedoeld voor de huisvesting van bejaarden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.