Kanaal Almelo-Nordhorn zit Bennie Beijerink in de genen: ‘Geen dag zonder de Hunenbrug’

VideoROSSUM/VOLTHE - Samen met zijn dertien broers en zussen groeide Bennie Beijerink (83) op aan het Kanaal Almelo-Nordhorn. Zijn vader was de laatste brugwachter, al bediende zijn moeder de brug. In 1956 zag hij voor de laatste keer een schip passeren. Nu, 75 jaar later, is hij blij met de plannen om het kanaal weer bevaarbaar te maken. „Als het zover komt, open ik hier zelf de brug.”

 1. Pieter werd ‘toevallig’ vastgoedbelegger in Enschede en bezit nu tal van woningen: ‘Het is beleggen in iets tastbaars’
  PREMIUM
  de huisbazen

  Pieter werd ‘toevallig’ vastgoedbe­leg­ger in Enschede en bezit nu tal van woningen: ‘Het is beleggen in iets tastbaars’

  ENSCHEDE - Pieter Bakker werd in 2015 door een ‘jeugdvriend uit het zuiden’ en toevallig ook vastgoedbelegger uitgenodigd in Enschede, om naar zijn nieuwste aankoop te kijken en daar ideeën over uit te wisselen. „Terwijl wij door de Langestraat (in het centrum, red.) liepen viel mij direct op dat de verdiepingen boven de winkels vrijwel allen leegstonden.”
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  1

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.